Forums

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
Huh? What does that mean?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Fortean Times Message Board Forum Index -> Web site issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MythopoeikaOffline
Joined: 18 Sep 2001
Total posts: 9702
Gender: Unknown
PostPosted: 26-11-2012 20:52    Post subject: Reply with quote

MercuryCrest wrote:
Just chiming in to say that the last few times I've tried to post, the first time I hit "submit", it takes me to an error page...I'll pay more attention to what the error says, but it's something along the lines of PHP BB error or something.

If I click the "back" button and hit "submit" again, it posts just fine.

Running the latest version of Firefox with a butt-ton of extensions, a number of which I've just disabled.


When that happens to me, I just hit the browser's Refresh button. That usually fixes it.
Back to top
View user's profile 
MercuryCrestOffline
The Severed Head Of A
Joined: 24 Mar 2003
Total posts: 714
Location: Floating down the Ganges
Age: 34
Gender: Male
PostPosted: 27-11-2012 15:54    Post subject: Reply with quote

Thanks,Myth. I'll try that next time.
Back to top
View user's profile Visit poster's website 
rynner2Offline
What a Cad!
Joined: 13 Dec 2008
Total posts: 26263
Location: Under the moon
Gender: Male
PostPosted: 15-01-2013 08:22    Post subject: Reply with quote

Just had it happen again. As before, the MB inserts spurious question marks into the text.

In this case, in one post it happened several times in large amounts of money. But I can't illustrate what I mean without the same thing happening to this post! Evil or Very Mad So you'll have to use your imagination: suppose the original source text mentions the sum of $10 million, but actually prints it without the space between the '$10' and 'million', the MB inserts a question mark instead - and then claims it can't insert new word matches!!!

To correct this, I have to replace the question mark with a space (as shown above), and then all is well.

This does seem to be a consistent error, and it's probably something that a small change in the phpBB coding would cure.

I don't claim this is the source of all "Could not insert.." errors, but it does account for a lot of them. Can something be done about it?
Back to top
View user's profile 
stunevilleOffline
Admin
Joined: 09 Mar 2002
Total posts: 8590
Location: FTMB HQ
Age: 47
Gender: Male
PostPosted: 17-01-2013 08:00    Post subject: Reply with quote

Sorry for tardy reply - I've been away a few days.

I'll be emailing the hosting people presently about a few things, this included.
Back to top
View user's profile Send e-mail 
rynner2Offline
What a Cad!
Joined: 13 Dec 2008
Total posts: 26263
Location: Under the moon
Gender: Male
PostPosted: 14-05-2013 07:05    Post subject: Reply with quote

Here's a novelty.

I just made a post, and got the dreaded "Could not insert..." message.
So I went in search of my post to repair any errors, and found it had in fact been accepted perfectly normally! And no errors (like spurious question marks) to be seen!

EDIT: I was wrong - there were actually at least half a dozen spurious question marks! But they didn't prevent the post being made or indexed.

This time, instead of being embedded in large numbers like £5,000,000, the question marks were attached randomly to the start of perfectly ordinary words.

It's a pain having to edit your own typos, but having to edit ones put in there by FTMB is doubly annoying! Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile 
MythopoeikaOffline
Joined: 18 Sep 2001
Total posts: 9702
Gender: Unknown
PostPosted: 14-05-2013 18:54    Post subject: Reply with quote

Are you using an Apple Mac or iPad?
Just curious - I've seen that 'spurious character' thing before on Apple products.
Back to top
View user's profile 
rynner2Offline
What a Cad!
Joined: 13 Dec 2008
Total posts: 26263
Location: Under the moon
Gender: Male
PostPosted: 14-05-2013 20:40    Post subject: Reply with quote

Mythopoeika wrote:
Are you using an Apple Mac or iPad?
Just curious - I've seen that 'spurious character' thing before on Apple products.

Nope, just a PC running MS IE.

But this thread shows what a long history this problem has. It's down to the MB, not the OS.
Back to top
View user's profile 
Ronson8Offline
Things can only get better.
Joined: 31 Jul 2001
Total posts: 5945
Location: MK
Gender: Male
PostPosted: 14-05-2013 22:27    Post subject: Reply with quote

I've never had any problems.
Back to top
View user's profile 
ramonmercadoOffline
Psycho Punk
Joined: 19 Aug 2003
Total posts: 21535
Location: Dublin
Age: 0
Gender: Male
PostPosted: 14-05-2013 22:42    Post subject: Reply with quote

Ronson8 wrote:
I've never had any problems.


Don't believe that.
Back to top
View user's profile 
Ronson8Offline
Things can only get better.
Joined: 31 Jul 2001
Total posts: 5945
Location: MK
Gender: Male
PostPosted: 14-05-2013 23:02    Post subject: Reply with quote

ramonmercado wrote:
Ronson8 wrote:
I've never had any problems.


Don't believe that.

Explain.
Back to top
View user's profile 
Pietro_Mercurios
Heuristically Challenged
Gender: Unknown
PostPosted: 14-05-2013 23:25    Post subject: Reply with quote

rynner2 wrote:
Mythopoeika wrote:
Are you using an Apple Mac or iPad?
Just curious - I've seen that 'spurious character' thing before on Apple products.

Nope, just a PC running MS IE.

But this thread shows what a long history this problem has. It's down to the MB, not the OS.

As a matter of curiosity, which version of IE are you using?
Back to top
View user's profile 
rynner2Offline
What a Cad!
Joined: 13 Dec 2008
Total posts: 26263
Location: Under the moon
Gender: Male
PostPosted: 15-05-2013 05:48    Post subject: Reply with quote

Pietro_Mercurios wrote:
As a matter of curiosity, which version of IE are you using?

The latest, whatever that may be. I updated it just a few weeks ago, in fact.
Back to top
View user's profile 
rynner2Offline
What a Cad!
Joined: 13 Dec 2008
Total posts: 26263
Location: Under the moon
Gender: Male
PostPosted: 15-05-2013 06:09    Post subject: Reply with quote

rynner2 wrote:
Pietro_Mercurios wrote:
As a matter of curiosity, which version of IE are you using?

The latest, whatever that may be. I updated it just a few weeks ago, in fact.

Plus, I receive automatic updates as well. Coincidentally, the latest was loading as I typed the above - I've just restarted the computer to complete the install!
Back to top
View user's profile 
Pietro_Mercurios
Heuristically Challenged
Gender: Unknown
PostPosted: 15-05-2013 07:56    Post subject: Reply with quote

It could be the MB, but the fault may lie elsewhere.

Having looked around the web, it's just possible that the question marks are a font issue, or it could be something to do with the way IE formats a page.

http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?item_id=FontFAQ_Display#b0551258

or, it could be an update to windows causing the problem:
Quote:
http://pcsupport.about.com/b/2013/05/14/patch-tuesday.htm

...

kevin says:

with the latest update for windows 7, i’ve noticed lots of random unicodes everywhere ( like every comment from a different user would have a random triangle question mark unicode symbol lodged somewhere between the spaces in their comments- – sentences). Another awesome thing to include would be websites not loading because of damn unicodes messing up the html or something like that. Flash players take like 5 minutes to start up as well. [PT: December 2012]

...

Which would also be a font issue.

Then there's a possibility that the problems lies in the compatibility of the version of Windows your running, with the version of IE you're using.

http://www.troyhunt.com/2013/01/the-impending-crisis-that-is-windows-xp.html
Back to top
View user's profile 
rynner2Offline
What a Cad!
Joined: 13 Dec 2008
Total posts: 26263
Location: Under the moon
Gender: Male
PostPosted: 15-05-2013 08:08    Post subject: Reply with quote

Pietro_Mercurios wrote:
Then there's a possibility that the problems lies in the compatibility of the version of Windows your running, with the version of IE you're using.

http://www.troyhunt.com/2013/01/the-impending-crisis-that-is-windows-xp.html

Shouldn't be a problem, since I got it straight from the horse's mouth, ie the MS webpages, which not only check which OS you have, but which is the latest IE version that works with that.

As for a font issue, I've not noticed any problems with spurious characters elsewhere on the web, it's just on FTMB!
Back to top
View user's profile 
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Fortean Times Message Board Forum Index -> Web site issues All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 5 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group